sâmbătă, 12 februarie 2011

Fat & Pregnant

Printre diversele belele asociate graviditatii este, probabil ca pe primul loc, luatul consistent in greutate. Ceea ce poate n-ar fi o problema daca as porni de la o greutate decenta. Avand insa in vedere ca sunt supraponderala, lucrurile se schimba putin. Pana acum, cand m-am vazut in fata faptului implinit, am tot amanat momentul asta zicand ca nu pot fi insarcinata avand deja burta. Situatia fiind cum este, prima intrebare care i-am pus-o lui dr. B. a fost "Si acum ce ne facem?" - la care el a zis,sec: "Nu te ingrasi. Da' deloc!". Pana la urmatoarea consultatie nu am voie sa iau in greutate mai mult de un kil (si o sa ma cantareasca, sunt convinsa, a facut-o si prima oara), m-a amenintat chiar ca o sa-l coboare pe Mos Nicolae din cui in caz contrar. De fapt, schimband registru de la ruda la medic, mi-a zis ca riscurile sunt destul de mari in cazul in care iau in greutate, si ca ma pot astepta la tot felul de probleme serioase, tensiune, diabet (sa nu mai vorbim ca n-o sa mai fiu in stare sa ma intorc de pe o parte pe alta in pat).
Prin urmare, imi continui semi-dieta inceputa acum vreo 3 luni de fapt (care e de fapt un regim de viata, nu neaparat de slabire), continui sa nu mananc fainoase (neintegrale) si dulciuri (cu exceptia fructelor), si Doamne ajuta!
L-am intrebat si daca pot continua cu mersul la inot si a zis ca deocamdata da, pot (asa ca ieri am si facut 20 de bazine in juma' de ora si m-am simtit excelent, mai ales ca le-am facut mult mai repede decat ultima oara cand am fost la bazin si inca mai fumam). Ti-am zis ca luni se fac 2 saptamani de cand nu am mai fumat absolut nici o tigara? Ma bat singura pe umar, a fost/este destul de dur, dar efectele benefice se simt cu varf si indesat: respir din toti rarunchii (nu semi- si partial, asa cum o faceam inainte), iar degetele de la mana stanga nu mai imi sunt galbene! Domnul inca le mai sudeaza, dar ii cam stau in gat - cel putin acasa - unde se refugiaza pe balcon, fie ploaie, fie vant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu